Nationalrätten pad thai

Serverar: 4 portioner

Nationalrätten. Äts dagligen. God, närande och mild, i alla fall för att vara thai.

Ingredienser

  • Pad thai-sås
  • 1/2 tamarindfrukt
  • 2 msk vit sojasås
  • 1 tsk thailändsk vitvinäger
  • 3 msk socker
  • Wok
  • 1 vitlöksklyfta
  • Olja
  • 4 ägg
  • 400 g kycklingfilé/räkor/fläsk
  • 1 påse, risnudlar ("två nävar är lagom till fyra")
  • Böngroddar
  • 1 dl strimlad vitkål
  • 1 dl hackade jordnötter
  • Chinese leek (kinesisk gräslök)
  • Servering
  • Limeklyfta
  • Instruktioner

    Blötlägg tamarinden (köps torkad) och nudlarna i kallt vatten i en timme. Blanda såsingredienserna i en kastrull och värm så att sockret smälter. Krossa vitlöken och bryn i olja i en wokpanna. Kläck i äggen och rör runt - de ska bli som omelett ungefär. Väljer du kyckling eller fläskkött behöver de förstekas något. Låt risnudlarna rinna av och blanda i woken. Rör om tills nudlarna börjar mjukna, men se upp så de inte blir för mjuka. Häll i pad thai-såsen (cirka 1 dl) och sänk värmen. Lägg i jordnötterna, kinesiska gräslöken och vitkålen. Rör om. Servera med böngroddar på toppen och en limeklyfta. Servera med torkad chili, socker och jordnötter vid sidan av så att gästerna får smaka sig fram.

    Liknande recept

    3.3
    20 min
    3-4
    7

    Kommentarer (1)

    bjuranna 22 augusti 2011

    Denna wok blev mycket god! Gjorde den med räkor. Dock tog jag genvägen och använde färdig phad thai sås. Kommer att lagas fler gånger!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben