Nektarinchutney med fläskfilé och tabbouleh

Serverar: 4 portioner

God fläskfilé

Ingredienser

  • 3 nektariner i klyftor
  • 3 msk honung
  • 1 röd chili, finhackad
  • 2 limefrukter, finrivet skal
  • 1 grönt äpple, i tärningar
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 600 g fläskfilé
  • 1 msk smör
  • 100 g couscous
  • 2 kvisttomater, skivade
  • 1 kruka bladpersilja, hackad
  • 1 kruka gräslök, hackad
  • 1 kruka mynta, hackad
  • 1 dl citronsaft
  • 1 dl olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka nektarinklyftorna i honung ca 5 minuter. Tillsätt finhackad chili och koka ytterligare 2 minuter. Blanda ner rivet limeskal och äppeltärningar. Låt blandningen koka ca 1 minut och smaka därefter av med vinäger och lite salt. Nektarinchutneyn är god att servera både varm och kall.
    2. Putsa fläskfilén fri från fett och senor och stek den sedan i smör tills den fått en gyllenbrun färg. Ugnsbaka fläskfilén i ugnen 175 grader i ca 15-20 minuter beroende på köttets storlek. Salta och peppra.
    3. Koka couscous enligt anvisning på förpackningen. Låt cous cousen svalna och blanda sedan ner tomat, örter, citronsaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben