Nektarinkräm med tranbär och smal pannacotta

Serverar: 4 portioner

Att koka krämen i tranbärsjuice gör att den får extra vacker färg. Vill man ha krämen ännu sötare, använd gärna fruktos.

Ingredienser

  • 4 nektariner
  • 1 dl tranbärsjuice
  • 1-2 gelatinblad
  • Fruktos eller socker vid behov
  • Till pannacottan
  • 2 gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde (kan bytas ut mot smalare grädde)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk honung
  • 3 dl honungsyoghurt eller vanlig lättyoghurt
  • Instruktioner

    1. Lägg frukterna i en kastrull tillsammans med juicen. Koka tills frukten är mjuk, ca 30 minuter. Ta upp kärnorna och räkna dem så att du inte missar någon. Vill man ha krämen riktigt slät kan man köra med stavmixer.
    2. Blötlägg gelatinet. Rör ner det i krämen och söta efter smak. Ställ kallt tills den börjar stelna.
    3. Blötlägg gelatinbladen till pannacottan. Koka upp grädden. Rör ner gelatin, vaniljsocker och honung. Rör blandningen tills den börjar stelna.
    4. Vänd ner yoghurten och ställ det hela kallt i små formar. Häll på fruktkrämen när pannacottan har stelnat (ställ i frys om du har bråttom). Låt stå kallt till servering.

    Liknande recept

    5
    4 h 10 min
    3-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben