Härligt solgula, fruktiga små kakor. Prova också med konserverade persikor eller aprikoser som omväxling.
Ingredienser
125 g smör
2 dl socker
4 ägg
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
½ g saffran
½ dl mellangrädde
4-5 nektariner
1 dl pärlsocker
Instruktioner
Ugnsvärme 175 grader
Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen och rör till en jämn smet.
Blanda mjöl och bakpulver. Rör ut saffran i grädden. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt grädden och rör till en jämn smet.
Bred ut smeten i en liten långpanna. Halvera och kärna ur nektarinerna. Skär frukten i mindre bitar och tryck ner dem i smeten. Strö över pärlsocker.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
Låt svalna. Skär i bitar.