Nektarinsnitt med saffran

Serverar: 24 portioner

Härligt solgula, fruktiga små kakor. Prova också med konserverade persikor eller aprikoser som omväxling.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 2 dl socker
  • 4 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • ½ g saffran
  • ½ dl mellangrädde
  • 4-5 nektariner
  • 1 dl pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Ugnsvärme 175 grader Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen och rör till en jämn smet. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ut saffran i grädden. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt grädden och rör till en jämn smet. Bred ut smeten i en liten långpanna. Halvera och kärna ur nektarinerna. Skär frukten i mindre bitar och tryck ner dem i smeten. Strö över pärlsocker.
    2. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt svalna. Skär i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben