Nennes hummersås till lax

Såsen passar perfekt till lax.

Ingredienser

  • 1 shalottenlök, finhackad
  • 2 msk smör
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 2 msk koncentrerad hummerfond
  • 2 dl cremé fraiche
  • Ev lite klippt dill
  • Instruktioner

    Skala och hacka shalottenlöken smått. Fräs den i smöret i en vid kastrull eller stekpanna, utan att den tar färg. Lägg i tomatpurén och fräs under omrörning. Häll i vatten, vitt vin och hummerfond (sjud i 5 minuter). Vispa i cremé fraiche (sjud utan lock tills det är simmigt och drygt hälften återstår). Smaka av med salt och peppar. Tillsätt gärna lite klippt dill i såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben