Neptunigratäng LCHF

Tid: 35 minuter

Neptunigratängen serveras gärna med pressad potatis eller ris till kolhydratsfolket. Vi andra tar istället lite Neptuni till.

Ingredienser

  • 750 g fisk, skinn och benfri
  • 185 g champinjonkräm
  • 75 g svart kaviar
  • 1 dl dill
  • ½ citron
  • 1 tsk vitpeppar
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Lägg fisken i botten på en form. Salta endast om du tycker om mycket salt (sältan från romen räcker oftast). Pressa över lite citronsaft. Peppra.
    2. Stryk ut champinjonkrämen på fisken. Strö över dill och klicka över kaviaren. Vispa grädden hårt.
    3. Tänk på att klicka ut grädden sked för sked utan att kaviaren kladdar till det hela. Stryk försiktigt med en lilleman eller en palett för bästa resultat. Kaviaren ska bara smyga upp på ytan under gratineringen. Grädda i 225º i cirka 20 minuter. Täck ev. med folie eller annat skydd på slutet.

    Liknande recept

    3.3
    1 h 15 min
    4
    12

    Kommentarer (1)

    pling2009 29 oktober 2009

    Hej ! Detta låter väldigt gott, men vad är Neptuni ?? Hälsningar Ingrid

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben