Ninas vitlökssoppa med grillade/stekta scampi

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 45 minuter

Denna soppan är perfekt som förrätt.

Ingredienser

  • 4 schalottenlökar eller 2 bananschalottenlökar
  • 1 hel vitlök
  • Smör att steka i
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 5 dl crème fraiche, 34%
  • 5 dl vispgrädde
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 knippe gräslök
  • 12-16 råa scampi
  • 1 lime
  • 1 röd chilifrukt
  • Flingsalt
  • 6-8 trägrillspett
  • Instruktioner

    1. Skala och skär lök och vitlök i skivor.
    2. Fräs lök och vitlök mjuk i smör utan att det tar färg.
    3. Tillsätt buljong, crème fraiche och grädde. Låt småputtra 20-30 minuter. Tänk på att röra så att det inte bränner fast i botten.
    4. Under tiden soppan puttrar så marinera räkorna i lime, chili och flingsalt.
    5. Kör med mixerstav till en slät soppa, smaka av med salt och peppar.
    6. Trä upp 2 räkor på varje spett och stek hastigt i olja och strö på lite extra flingsalt.
    7. Häll upp i små skålar och dra några varv med svartpepparkvarn och klipp gräslök över. Lägg ett spett med räkor över varje skål.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben