No name

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Klassiker som serveras på barfotarestauranger på Koh Phangan, Thailand. Receptet är av typen man tager vad man haver och ingredienser varierar. Det ska vara "torra" grönsaker inte gurka, tomat eller sallad. Smeten måste också avpassas efter hur torra grönsakerna är.

Ingredienser

  • Minimajs, ett 10 tal
  • Finstrimlade morötter, 1 stor
  • Vårlök, några stänglar
  • Sockerärtor, ett 10 tal
  • Finstrimlad vitkål, någon dl
  • Finstrimlad blomkål, någon dl
  • Röd Curry Pasta eller egen kryddning
  • 1 finhackad röd, färsk chilifrukt
  • 1 cm färsk, riven ingefära
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 finhackad schalottenlök
  • rivet limeskal
  • 1 tsk korianderfrön
  • ½ tsk spiskumminfrön
  • 1 ½ dl pankomjöl eller vanligt vetemjöl
  • 1 ägg
  • Lite kallt vatten (någon matsked) så att degen går ihop
  • 1 tsk salt
  • Matlagningsolja
  • 1 limefrukt
  • Instruktioner

    1. Finstrimla grönsakerna och bland dem. Om du använder färska kryddor: rosta fröna, skala ingefära och lök, ta bort kärnorna ur chilin, finhacka allt. OBS! Akta ögon, skölj fingrar noggrant eller använd handskar. Blanda alla kryddor med lite finrivet limeskal och salt (spara limen till servering). Vänd ned grönsakerna, vid behov tillsätt lite kallt vatten och blanda väl..
    2. Blanda mjöl med kryddorna, rör i ett ägg och blanda med grönsakerna. Hetta upp olja för fritering. Lägg ned matskedsstora klickar i oljan, ett par åt gången. vänd efter någon minut när de fått en gyllene färg. Låt dem rinna av på hushållspapper. Lägg upp på ett fat med en bädd av färska grönsaker. Servera med hemgjord sweet chilli och med ris om du vill ha dem sm en hel måltid istället för ett snack.
    3. Alternativt kan de göras i varmluftugn eller airfryer men då behöver de penslas med olja innan de sätts i ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Kokosmjölk
    Kokosmjölk är en basingrediens i det asiatiska köket, att vara utan...

    Thailändsk matlagning är en ren njutning
    Thailands fantastiska matlagningskultur har förändrats oerhört lite ge...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben