Nöt- och mandelsnäcka med svarta vinbär

Serverar: 20 portioner

Så goda.

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 äggula, liten
  • Fyllning
  • 100 g hasselnötter
  • 50 g sötmandel
  • 1 dl råsocker
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 2 ägg
  • 2 msk ljus rom
  • 100 g vinbär, svarta eller röda
  • Tillbehör
  • 1 paket grädde, lättvispad eller mjukrörd vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Börja med mördegen. Arbeta ihop alla ingredienser till en deg, gärna i matberedare. Smörj och mjöla veckade formar av aluminium. Tryck ut degen i formarna. Ställ kallt.
    2. Sätt ugnen på 200°. Rosta hasselnötterna i en varm, torr stekpanna tills skalet börjar spricka. Lägg nötterna i en handduk och gnugga bort skalen. Mal hasselnötter och sötmandel i mandelkvarn.
    3. Rör socker och smör mjukt. Tillsätt äggen, ett i taget. Vänd ner mald mandel och hasselnötter tillsammans med rom.
    4. Ta ut formarna med degen ur kylskåpet. Lägg 1 msk mandelkräm i varje. Fördela vinbären i formarna och avsluta med resten av mandelkrämen. Grädda mitt i ugnen tills kakorna fått färg, ca 20 min.
    5. Servera dem gärna ljumna med lättvispad grädde eller mjukrörd vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben