Nötbröd med tranbär

Serverar: 1 portioner

Dinkel, linfrön, nötter och frukt - kan man bli annat än pigg av det här enkla matbrödet?

Ingredienser

  • 2 dl dinkelflingor
  • 5 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 dl krossade linfrön
  • 1 dl russin
  • 1 dl hela hasselnötter
  • 1 d torkade tranbär
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 4 dl naturell yoghurt
  • 3 msk flytande honung
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda dinkelflingor, dinkelmjöl, linfrön, russin, nötter, tranbär, bikarbonat och salt i en bunke. Blanda i yoghurt och honung. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform som rymmer 1½ liter. Eller klä formen med bakplåtspapper.
    3. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 1 timme. Känn med en provsticka att brödet är genomgräddat. Låt brödet vila en stund i formen. Stjälp upp brödet och låt det kallna under bakduk.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben