Dinkel, linfrön, nötter och frukt - kan man bli annat än pigg av det här enkla matbrödet?
Ingredienser
2 dl dinkelflingor
5 dl siktat dinkelmjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl russin
1 dl hela hasselnötter
1 d torkade tranbär
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl naturell yoghurt
3 msk flytande honung
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda dinkelflingor, dinkelmjöl, linfrön, russin, nötter, tranbär, bikarbonat och salt i en bunke. Blanda i yoghurt och honung. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform som rymmer 1½ liter. Eller klä formen med bakplåtspapper.
- Grädda i nedre delen av ugnen, ca 1 timme. Känn med en provsticka att brödet är genomgräddat. Låt brödet vila en stund i formen. Stjälp upp brödet och låt det kallna under bakduk.
Liknande recept
Kommentarer (0)