Nötkräm

Serverar: 4 portioner

Fast klockan är kvart i tolv på natten vattnas det i munnen när jag ser dessa efterrättsrecept ...

Ingredienser

  • 125 g hasselnötter, rivna
  • 5 dl mjölk
  • Lite vaniljsocker
  • 3 äggulor
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 tsk kaffepulver, bryggmalet
  • 3 äggvitor
  • Till servering
  • Syltade körsbär
  • Instruktioner

    1. Koka upp mjölken, smaksatt med litet vaniljsocker, och de rivna nötterna. Vispa äggulor, potatismjöl och kaffepulver och blanda ned detta i nötmjölken under omrörning.
    2. Låt krämen sjuda upp tre gånger. När den svalnat något tillsätts äggvitorna, som vispats till hårt skum.
    3. Servera krämen iskall i portionsglas, garnerad med syltade körsbär. Om man vill kan man smaksätta krämen med litet konjak.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    20

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben