Nötpanerad fisk med squashtagliatelle

Serverar: 4 portioner

Hyvlad och lättkokt squashtagliatelle är ett fräscht alternativ till pasta.

Ingredienser

  • 600 g skinn- och benfri laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk smör och rapsolja
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • 2 ½ dl mellangrädde
  • Rivet skal och saft av ½ citron
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl riven Kvibille Svecia
  • 2–3 squash, ca 700 g
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Skär laxen i 4 portionsbitar. Salta och peppra. Pensla ovansidan med smör och rapsolja och doppa i nötterna.
    3. Blanda grädde, citron, vitlök och ost i en ugnssäker form. Lägg i fisken. Stek i mitten av ugnen 10–15 min.
    4. Hyvla squashen med en potatisskalare till långa tagliatellestrimlor. Lägg dem i ett durkslag och häll över kokande vatten.
    5. Strö över riven ost och garnera med citron vid servering

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben