Nötrulle med apelsinkräm

Fylld med apelsinkräm blir den här nötrulltårtan härligt saftig och håller sig länge lika god om den förvaras svalt

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 50 g hasselnötter
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Smörkräm
  • 150 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 äggula
  • Rivet skal och saft av ½ - 1 apelsin
  • Hackade nötter att strö över
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 ° Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Mal nötterna och blanda dem med potatismjölet och bakpulver. Rör ner detta i smeten och häll den i en långpanna, ca 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan genast i ca 5 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat smörpapper och låt kallna under långpannan.
    2. Fyllning: Rör smör och florsocker poröst. Tillsätt gulan och smaksätt med skal och saft av apelsin till lagom styrka. Bred ca hälften av smörkrämen över kakan och rulla ihop den som en vanlig rulltårta. Bred resten av krämen över rullen och strö hackade nötter över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben