Nötrulltårta med mascarpone och jordgubbar

Serverar: 12 portioner

En ljuvlig rulltårta med krämig fyllning - perfekt att bjuda på till försommarfikat! Ur Allers nr 22/12.

Ingredienser

  • 100 g hasselnötter
  • 1½ dl socker
  • 3 ägg
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 250 g mascarpone
  • 2 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 250 g jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Mixa hasselnötterna fint med sockret. Tillsätt ägg, potatismjöl och bakpulver och mixa till en smet. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 30x40 cm, och grädda 5 minuter.
    3. Stjälp upp kakan på sockerströsslat bakpapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på men låt det ligga kvar löst över kakan medan den svalnar.
    4. Fyllning: Rör ihop mascarpone, socker och vaniljsocker och bred över kakan. Rensa jordgubbarna, skär dem i mindre bitar och fördela dem över krämen. Rulla ihop kakan, skär i skivor och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben