Nöttårta med smörkräm.

Serverar: 10 portioner

Tid: 30 minuter

En underbar tårta som blivit familjens favorit. Praktiskt då man kan förbereda den och ta fram ett par timmar före servering.

Ingredienser

  • Nötbotten
  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 100 g malda hasselnötter
  • Smörkräm
  • 4 äggulor
  • 2 dl grädde
  • ½ dl strösocker
  • 50 g margarin
  • Instruktioner

    1. Börja med nötbotten.Vispa äggvitorna hårt. Blanda sockret och hasselnötterna som sedan försiktigt blandas med äggvitorna.
    2. Grädda i form med löstagbar botten. 175 grader i 30 minuter. Låt svalna.
    3. Gör sedan smörkrämen. Blanda allt i en tjockbottnad kastrull. Vispa på mellanhög värme tills krämen tjocknar. OBS! Den får inte koka! Kyl därefter ner krämen.
    4. Bred den kylda krämen över nötbottnen och ställ sedan i frysen.
    5. Ta fram tårtan ett par timmar före servering. Garnera med 2 dl vispad grädde samt mandelflarn

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben