En underbar tårta som blivit familjens favorit. Praktiskt då man kan förbereda den och ta fram ett par timmar före servering.
Ingredienser
Nötbotten
4 äggvitor
2 dl strösocker
100 g malda hasselnötter
Smörkräm
4 äggulor
2 dl grädde
½ dl strösocker
50 g margarin
Instruktioner
Börja med nötbotten.Vispa äggvitorna hårt. Blanda sockret och hasselnötterna som sedan försiktigt blandas med äggvitorna.
Grädda i form med löstagbar botten. 175 grader i 30 minuter. Låt svalna.
Gör sedan smörkrämen. Blanda allt i en tjockbottnad kastrull. Vispa på mellanhög värme tills krämen tjocknar. OBS! Den får inte koka! Kyl därefter ner krämen.
Bred den kylda krämen över nötbottnen och ställ sedan i frysen.
Ta fram tårtan ett par timmar före servering.
Garnera med 2 dl vispad grädde samt mandelflarn