Norirulle på brynt smör och matjessill

Serverar: 4 portioner

Matjessill och mandelpotatis i sushidesign.

Ingredienser

  • 200 g kokt mandelpotatis
  • 50 g smör
  • 2 matjessillfiléer
  • Gräslöksstrån
  • 2 noriblad
  • 1 citron
  • Dill
  • 3 msk gräddfil, som har hängt och runnit av i kaffefilter över natten
  • Instruktioner

    1. Bryn smöret i stekpanna så det blir lite mer än gyllenbrunt, sila smöret över mandelpotatisen. Mosa potatisen försiktigt med en gaffel.
    2. Riv lite av det yttersta gula på citronskalet, cirka 1/3 av citronen. Blanda samman med potatisen med en gaffel.
    3. Smaka av potatissmeten med salt och peppar.
    4. Skär matjessillen på längden i cirka 1 cm breda längder, plocka några dillkvistar.
    5. Bred ut hälften av mandelpotatissmeten på varje noriblad, ungefär som man gör rulltårta.
    6. Lägg på strimlorna av 1 bit matjessill, gräslök, dill och lite av gräddfilen på varje noriblad. Rulla ihop och skär 1 cm tjocka bitar, servera rumstempererade.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben