Italienskt smör

Grilla och servera med ett gott aromsmör. Gör en större sats och spara i frysen. Sen är det bara att ta fram och skiva när det behövs. Smöret håller sig fräscht ungefär 6 veckor i frysen.

Ingredienser

  • 20 g parmesanost
  • 4 bitar soltorkade tomater
  • 1 kruka basilika
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 50 g smör
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Riv parmesanosten. Hacka tomaterna (som bör vara uppblötta i hett vatten och avtorkade) och basilikabladen. Pressa vitlöksklyftorna. Blanda alltsammans med mjukt smör, salt och peppar.
    2. Forma till en rulle i plastfolie. Lägg smöret kallt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Pasta carbonara
    En av de italienska pastarätter vi i Sverige kan det italienska namnet...

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben