Norrländsk renskavsgryta

Serverar: 4-6 portioner

Renköttets vilda smak passar utmärkt till den chilispetsade lingonchutneyn

Ingredienser

  • 3 paket renskav, á 240 g
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g kantareller
  • 4 enbär
  • 1 dl koncentrerad kalvfond
  • 1 dl rödvin
  • 4 dl mellangrädde
  • 1 knippe salladslök, 125 g
  • 1 dl finstrimlad persilja
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Lingonchutney
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2-3 cm ingefära
  • ½ chilifrukt, spansk peppar
  • 1 msk olivolja
  • 450 g lingon
  • 1 dl socker
  • 1 msk honung
  • Tillbehör
  • Mandelpotatis
  • Instruktioner

    1. Börja med lingonchutneyn: Skala och finhacka schalottenlök, vitlök och ingefära. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten. Fräs allt i olja i en kastrull 2 minuter utan att det tar färg. Tillätt lingonen, socker och honung. Låt koka ihop till en ganska fast konsistens ca 45 minuter.
    2. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Dela kantarellerna om de är stora. Stek renskaven i 2 msk smör 2-3 minuter. Krydda med 1 krm peppar. Tillsätt schalottenlök, vitlök, kantareller och enbär. Låt steka ytterligare 2-3 minuter.
    3. Häll på fond och rödvin, låt koka ihop ca 1 minut. Tillsätt grädden och låt små koka ca 15 minuter. Strimla salladslöken. Tillsätt den och persilja i grytan. Smaka av med salt och peppar.
    4. Servera renskavsgrytan med mandelpotatis och lingonchutney.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben