Norrländsk stomp
Stomp lämpar sig förträffligt för julbordet.
Ingredienser
5 dl fil
1 ½ dl sirap
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 tsk krossad anis
2 tsk fänkålsfrön
11 dl rågsikt (en dryg liter)
Instruktioner
Blanda alla ingredienser i matberedare till lämplig konsistens. Eventuellt behöver man komplettera med lite vetemjöl.
Kavla ut degen till tunna kakor med vanlig kavel. Slutkavla degen på båda sidorna med kruskavel.
Grädda tunnbrödskakorna i torr stekpanna på medelvärme på båda sidorna. Det skall alltså inte vara smör i pannan.
Liknande recept
Stompa
5
15
2
God Stompa
5
45 min
20
1
Norrländsk sashimi av röding med asiatisk dipp
5
2 d
1
Laxstuvning på stompa
20 min
2
Glutenfri stompa (stekpannebröd)
40 min
5
Norrländsk lasagne
4-6
Styvmors Stompa
5
1 h 30 min
10-20
2
Norrländsk njutning
12
Norrländsk älg-smörgås
5
1
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!