Norrländsk stomp

Stomp lämpar sig förträffligt för julbordet.

Ingredienser

  • 5 dl fil
  • 1 ½ dl sirap
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk krossad anis
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 11 dl rågsikt (en dryg liter)
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser i matberedare till lämplig konsistens. Eventuellt behöver man komplettera med lite vetemjöl.
    2. Kavla ut degen till tunna kakor med vanlig kavel. Slutkavla degen på båda sidorna med kruskavel.
    3. Grädda tunnbrödskakorna i torr stekpanna på medelvärme på båda sidorna. Det skall alltså inte vara smör i pannan.

    Liknande recept

    5
    45 min
    20
    1
    5
    1 h 30 min
    10-20
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben