En len parfait av messmör, whisky och svenska hallon serveras med ett mandelflarn. Ibs! Blandningen ska stå 5 timmar i kylen.
Ingredienser
3 dl grädde
1 dl messmör
4 äggulor
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 ½ kapsyl whisky (blended Tex JW Red Label)
200 g hallon
½ dl socker
1 skiva citron
4 mandelflarn
Instruktioner
- Vispa grädden hårt, tillsätt äggulor, florsocker, vaniljsocker, whiskey och messmör. Rör ner det i grädden. Häll smeten i frysform samt frys in i minst 5 timmar.
- Hallonsås: Blanda hallon, socker, vaniljsocker samt saften från en citronskiva. Koka upp och ställ åt sidan.
- Häll upp såsen i botten på ett cocktailglas och skeda i lite parfait. Garnera allt med ett mandelflarn och ev lite färska hallon.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Denna är god. Gjordes i " Halv åtta hos mig" Jag gjorde den förra veckan . Blir en femma i betyg från mig.