Norrlänskans Parfait

Serverar: 4 portioner

Tid: 5 timmar 10 minuter

En len parfait av messmör, whisky och svenska hallon serveras med ett mandelflarn. Ibs! Blandningen ska stå 5 timmar i kylen.

Ingredienser

  • 3 dl grädde
  • 1 dl messmör
  • 4 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ kapsyl whisky (blended Tex JW Red Label)
  • 200 g hallon
  • ½ dl socker
  • 1 skiva citron
  • 4 mandelflarn
  • Instruktioner

    1. Vispa grädden hårt, tillsätt äggulor, florsocker, vaniljsocker, whiskey och messmör. Rör ner det i grädden. Häll smeten i frysform samt frys in i minst 5 timmar.
    2. Hallonsås: Blanda hallon, socker, vaniljsocker samt saften från en citronskiva. Koka upp och ställ åt sidan.
    3. Häll upp såsen i botten på ett cocktailglas och skeda i lite parfait. Garnera allt med ett mandelflarn och ev lite färska hallon.

    Liknande recept

    4.6
    4 h 30 min
    4
    16

    Kommentarer (1)

    lena4 10 december 2009

    Denna är god. Gjordes i " Halv åtta hos mig" Jag gjorde den förra veckan . Blir en femma i betyg från mig.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben