"Norska" rågbullar

Serverar: 35 portioner

Tid: 2 timmar

Trodde att det var ett norskt recept jag fick av svärmor därav namnet. Oavsett vilket så är bullarna uppskattade av familjen.

Ingredienser

  • Skållning
  • 2 dl rågkross
  • 2 dl vetekross
  • 8 dl grovt rågmjöl
  • 1 l kokande vatten
  • Dag 2
  • 50 g smält margarin
  • 5 dl mjölk
  • 100 g jäst
  • 3 tsk salt
  • 1 dl sirap
  • 1,8 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Dag 1: Blanda mjöl och kross. Slå kokande vatten över. Rör till en deg som täckes och får stå över natten.
    2. Dag 2: Sätt ugnen på 225 grader. Smält margarin, häll i mjölk och värm till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölkblandning och rör tills jästen smält. Tillsätt salt, sirap och vetemjöl. Blanda väl och bearbeta degen. Låt jäsa 30 min.
    3. Ta upp degen på mjölat bakbord. Kavla ut till 1 cm tjock kaka. Ta ut bullar med mått (8 cm i diameter). Lägg bullarna på plåt och låt jäsa 30 min. Grädda ca 10 min.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    3
    1
    3.7
    12-14
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben