Trodde att det var ett norskt recept jag fick av svärmor därav namnet. Oavsett vilket så är bullarna uppskattade av familjen.
Ingredienser
Skållning
2 dl rågkross
2 dl vetekross
8 dl grovt rågmjöl
1 l kokande vatten
Dag 2
50 g smält margarin
5 dl mjölk
100 g jäst
3 tsk salt
1 dl sirap
1,8 dl vetemjöl
Instruktioner
Dag 1:
Blanda mjöl och kross. Slå kokande vatten över. Rör till en deg som täckes och får stå över natten.
Dag 2:
Sätt ugnen på 225 grader. Smält margarin, häll i mjölk och värm till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölkblandning och rör tills jästen smält. Tillsätt salt, sirap och vetemjöl. Blanda väl och bearbeta degen. Låt jäsa 30 min.
Ta upp degen på mjölat bakbord. Kavla ut till 1 cm tjock kaka. Ta ut bullar med mått (8 cm i diameter). Lägg bullarna på plåt och låt jäsa 30 min. Grädda ca 10 min.