Novisens gösfilé

Serverar: 4 portioner

Matciceronen Tore Wretman lagade en gång i tiden mat i radio, i serien "Novisen vid spisen". Då komponerade han bl.a. denna fiskrätt, som i all sin enkelhet blev mycket uppskattad.

Ingredienser

  • Smör eller margarin till formen
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 gösfiléer , ca 500 g
  • 1 liten gul lök
  • 4 - 5 fasta , mogna tomater
  • 2 buntar dill
  • 1 bunt persilja
  • 1 citron
  • 2 - 3 msk vatten
  • 1½ msk smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Du kan tillaga den här rätten med filéer av annan vit fisk, t.ex. torsk, kolja eller kummel. Servera med kokt pressad potatis, ris eller pasta samt en fräsch grönsallad.
    2. Smörj en ugnssäker form väl. Salta och peppra fiskfiléerna och lägg dem i formen.
    3. Hacka löken fint och strö den över fisken. Skär tomaterna i tunna skivor och täck fisken med skivorna.
    4. Finhacka dill och persilja och strö över fisken. Pressa över citronsaft, häll på lite vatten och klicka över matfett.
    5. Smörj folie eller smörgåspapper och täck över. Sätt in i ugnen i 200 grader, ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    flabban 28 oktober 2008

    En enkel rätt att tillaga. Jättegott med mycket örter. Nästa gång ska jag riva över lite ost också. Ost är aldrig fel. Tack för ett bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben