Nudelsoppa

Serverar: 4 portioner

Tillbehören är det som var och en själv blandar i sin soppa efter egen smak.

Ingredienser

  • 1 nystan risnudlar
  • 300 g fläskfärs
  • 2 ägg
  • 4-5 tomater
  • 1 liter köttbuljong
  • 2 vitlöksklyftor
  • fisksås
  • lite olja
  • salt
  • peppar
  • stjärnanis
  • ingefära
  • Tillbehör
  • isbergssallad
  • mynta
  • 1 påse groddar
  • 4 röda färska chili
  • 1 citron eller lime
  • Instruktioner

    Färsen blandas med äggen samt lie salt och peppar innan det är dags att fritera färsen lite lätt i olja. Låt färsen klumpa ihop sig till små bitar av varierande storlek. I buljongen blandas pressad vitlök med lite chili och ingefära, och några stjärnanis, ev. mynta. Koka risnudlarna lätt i buljongen tills de börjar bli mjuka. När de nästan är klara, är det dags att komplettera med färsen och tomaterna som har skurits i skivor, och låt allt puttra lite lätt innan soppan serveras i skålar. Denna soppa kan lätt varieras. Köttbuljongen kan bytas ut mot dito kyckling och köttet till kycklingkött, räkor krabba mm.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben