Thailändsk nudelsoppa med kyckling

Tid: 45 minuter

Lite pyssel, men gott blir det

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • ca 150 g platta risnudlar
  • 1 liten burk bambuskott
  • 1/2 kruka koriander
  • 3 - 4 salladslökar
  • 1.2 L vatten
  • 2 buljongtärningar , gärna ox- eller kycklingbuljong
  • 1 stjärnanis
  • 2 röda chili
  • ca 3 cm ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 - 2 lime
  • 2 - 3 msk farinsocker
  • thailändsk fisksås efter smak
  • Instruktioner

    1. Koka upp vattnet. Skala och skiva ingefäran tunnt. Kärna ur och strimla chilin. Skiva vitlöken tunnt. Plocka korianderbladen från stjälkarna, strimla bladen och spara stjälkarna. Strimla salladslöken.
    2. Lägg buljontärningar, korianderstjälkar, stjärnanis, vitlök, ingefära och chili i det kokande vattnet. Låt puttra under lock 15- 20 minuter. Skär under tiden kycklingen i tunna skivor och dela eventuellt skivorna i mindre "munsbitar". Sila buljongen genom en finmaskig sil, släng ingefäran, vitlöken m.m. (de har gjort sitt). Ställ tillbaka buljongen på plattan och låt koka upp igen. Pressa i limejuice och tillsätt socker och fisksås, smaka av till lagom sälta och syrlighet.
    3. Lägg kycklingen i buljongen och låt koka ca 5 minuter (eller tills den är genomkokt). Tillsätt bambuskott och nudlar. Låt allt koka upp, drag sedan pannan åt sidan och låt stå 3-5 minuter tills nudlarna är mjuka. Strö över salladslöken och en del av den hackade koriandern.
    4. Servera med resterande koriander, extra fisksås och ev. socker separat för den som vill krydda extra vid bordet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben