Nudelwok med kycklingfilé

Serverar: 1 portioner

Tid: 30 minuter

Detta är ett av flera försök att slänga ihop en god middag, som faktiskt lyckades!

Ingredienser

  • 1 kycklingfilé, ca 150 g
  • 50 g äggnudlar
  • 2 medelstora champinjoner
  • 50 g röd paprika
  • ca 50 g morot
  • 2 tsk rapsolja
  • 0,5 tsk fisksås
  • 0,5 dl kycklingfond (utspädd)
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Börja med kycklingfilén. Ta bort ev. senor och liknande, hetta upp 1 tsk olja och stek filén på medelhög värme tills den är genomstekt. Krydda under tiden med salt och peppar. Skala och riv moroten, skölj och strimla grönsakerna. Koka upp saltat vatten i en kastrull och lägg i nudlarna. Koka tills de är så när som på färdiga och häll av vattnet. (Ev. spara och lägg i grönsakerna så att de ska bli lite mjukare.) Hetta upp resten av oljan i en wokpanna och woka grönsakerna någon minut på hög värme. Lägg i nudlarna och rör runt ett tag. häll på fisksås och kycklingfond, rör runt ytterligare tills vattnet har avdunstat. Lägg upp woken på en tallrik, skär upp kycklingfilén i snygga skivor och lägg ovanpå nudlarna. Servera med lite soya på sidan och låt dig väl smaka!

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben