Nue thod gratiem prik thai (Vitlöksmarinerad oxfilé)

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

En kryddig och fyllig maträtt.

Ingredienser

  • 6 st oxfilé, bitar, à 180 g
  • 1 dl rapsolja
  • Marinad
  • 1 dl vitlök
  • 1 msk vitpepparkorn
  • 1 msk korianderfrön
  • ½ dl bönsoja
  • ½ dl ostronsås
  • Sås
  • ½ rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk rapsolja
  • 1-2 msk panang curry
  • 1 burk kokosmjölk, 400 g
  • 1 tsk tamarindpasta
  • 1 msk fisksås
  • ½ palmsockerkaka (20 g)
  • Wokade grönsaker
  • 2 paprikor,röd och gul
  • 1 selleristjälk
  • 6 minimajs
  • 1 squash
  • 1 gul lök
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk oystersås
  • 2 msk bönsoja
  • 1 msk sweet chilisås
  • Instruktioner

    Banka ut köttbitarna lite. Stöt samman ingredienserna till marinaden i en mortel. Blanda med köttbitarna i en skål och låt marinera minst 1 timme i rumstemperatur eller i kylen över natten. Sås: Fräs lök och vitlök i oljan. Tillsätt curry och späd med kokosmjölk lite i taget under omrörning. Koka ihop till en kraftig sås, ca 3 dl. Smaka av med tamarindpasta och fisksås och låt palmsockret smälta i såsen. Håll varmt. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Hetta upp oljan i en stor wok eller stekpanna. Stek köttet med marinaden ca 4 min, vänd ofta så att det inte bränns. Hetta upp oljan i en wok- eller stekpanna. Blanda oyster- och sweet chilisås. Woka grönsakerna snabbt i oljan och häll över såsblandningen. Servera direkt tillsammans med köttet, ris och sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben