Ölhavreformbröd i bakmaskin

Ett härligt smakfullt och saftigt formbröd, med lite grövre känsla en vanligt formbröd. Helt perfekt till frukostens ostmackor.

Ingredienser

  • 33 cl öl (valfri sort)
  • 30 g smör
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 msk torrmjölk
  • 2 msk socker
  • 100 g havregryn (ca 2 ½ dl)
  • 420 g vetemjöl (ca 7 dl)
  • 1 ½ tsk torrjäst
  • Instruktioner

    Tillsätt alla ingredienser i degbunken i den ordning de står i ingerdienslistan. Viktigt att torrjästen tillsätts sist så den inte blandas med vätskan före maskinen börjar blanda. Ställ in maskinen på program Standard och 900 g bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben