Ölostbröd i bakmaskin

Ett vitt rostbröd med stor smak. Gjord med torkad riven hårdost som normalt används att pudra på pastarätter. Ostens smak ihop med degvätskans öl blev ett mycket lyckat äktenskap.

Ingredienser

  • 33 cl öl
  • 30 g smör
  • 2 tsk salt
  • 2 msk torrmjölk
  • 2 msk socker
  • 3 msk torkad riven hårdost (Michelangelo)
  • 8 dl vetemjöl (520 g)
  • 1 ½ tsk torrjäst
  • Instruktioner

    Tillsätt alla ingredienser i bakmaskinens degbunke i den ordningen de står i ingredienslistan. Sätt bakmaskinen på standardprogram 900 g bröd. Låt gärna brödet svalna av lite övertäckt med bakduk efter gräddningen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben