Oemotståndliga citronkakor

Supergoda citronkakor med sötsyrlig smak.

Ingredienser

  • 100 g kallt smör i tärningar
  • 2 dl vetemjöl
  • 3/4 socker
  • ½ krm salt
  • 1 äggula
  • Topping
  • 2 dl lemon curd
  • ½ dl florsocker
  • ½ msk vatten
  • Dekoration
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda smör, vetemjöl, socker och salt till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en bakpappersklädd form, ca 20x30 cm. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt kallna.
    3. Bred på lemoncurd. Blanda ihop florsocker och vatten. Ringla över kakan. Skär i mindre bitar. Pudra eventuellt över florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben