Lika vackert som gott. Att göra moussakan i de urgröpta aubergineskalen är genialt!
Perfekt att förbereda, bara att gratinera med ostsåsen precis före servering.
För en vegetarisk variant så använd quornfärs istället för lammfärs.
Ingredienser
2 auberginer
1 msk olivolja
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
400 g lammfärs
1 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
½ msk torkad oregano
1 tsk kanel
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
Ostsås
1 ägg
2 dl rysk yoghurt
2 dl parmesan, finriven
Salt
Peppar
Servering
Grönsallad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Dela auberginerna på mitten och baka mjuka mitt i ugnen i ca 30 minuter. Skrapa ur innanmätet med en sked tills det är ½ cm kvar till skalet. Hacka det urgröpta innanmätet grovt och lägg skalen i en ugnsform.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken under omrörning i ca 5 minuter. Tillsätt vitlök och lammfärs och stek på hög värme tills färsen är brynt. Sänk värmen och tillsätt resterande ingredienser. Låt sjuda (småputtra) ca 10 minuter.
- Ostsås:
Vispa ägget lätt och tillsätt yoghurt och finriven parmesanost. Smaka av med salt och peppar.
- Vänd ner den hackade auberginen i lammfärssåsen och fyll aubergineskalen med den. Skeda över ostsåsen och gratinera mitt i ugnen till fin yta. Servera med en grönsallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)