Ört- och vitlökschampinjoner

Serverar: 4 portioner

De här champinjonerna är goda som tillbehör men de passar även på grillbuffén eller som lätt förrätt.

Ingredienser

  • 8 stora champinjoner, t ex portabello
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • ½ tsk nymald svartpeppar
  • 4 timjankvistar
  • 2 vitlöksklyftor, fint skivade
  • 3 msk slätbladig persilja, grovhackad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Klä två plåtar, eller en om den rymmer åtta champinjoner, med bakplåtspapper. Skär av foten på champinjonerna och lägg sedan champinjonhattarna på plåtarna med undersidan uppåt.
    2. Droppa olivoljan över champinjonerna och strö över salt och svartpeppar. Ta av bladen på timjankvistarna och strö dem över champinjonerna. Lägg till slut på vitlöksskivor och ugnsbaka cirka 15 minuter, tills de har mjuknat och blivit saftiga.
    3. Ta ut champinjonerna ur ugnen och strö över persilja. Servera till stekt kött, på grill- eller brunchbuffén med fullkornsbröd, eller som en lätt förrätt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben