Ört- och vitlöksgravad strömming

Serverar: 4 portioner

Jättegott på hård knäckemacka och en kall öl till mm

Ingredienser

  • 1 kg strömming, som har varit fryst minst 2 dygn
  • 1 l vatten
  • 2 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 msk salt
  • Örtsås
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka dill
  • 1 kruka persilja
  • 5 dl crème fraiche
  • 3 msk majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    Rensa, filea och dra skinnet av strömmingen (eller köp färdigdragen och filead strömming i din butik). Blanda lagen och slå den över filéerna. Låt stå kall över natten. Häll av lagen och låt strömmingen ligga en stund på en kökshandduk som suger upp överflödig vätska, annars tunnar sig såsen. Mixa samtliga ingredienser i örtsåsen till en grön och fin sås med en mixerstav eller mixerkanna. Smaka av med ev salt och peppar. Vänd försiktigt ner strömmingen i lagen. De ska helst stå 2 dygn i kyl, men är goda redan samma dag.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben