Örtbakad fisk

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Gott och enkelt som går lika bra att göra med block som filéer och med frysta eller färska örter. Om fisken ej hunnit tina helt, lägg på 10 minuter i ugnen.

Ingredienser

  • 600 g fisk, sej, kolja eller dylikt
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 msk gräslök
  • 3 msk dill
  • 3 msk persilja
  • 2 msk koncentrerad fiskfond
  • 2½ dl grädde, valfri %
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg fisken i en ugnsäker fom, salta och peppra. Rör samman övriga ingredienser och häll över fisken.
    2. Ställ in i mitten av ugnen 20-25 min. Servera med kokt potatis och en sallad.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (1)

    flabban 7 april 2010

    Jättegott. Gjorde såsen i en kastrull och redde av den med lite mjöl innan jag hällde det över fisken, allt för att få en tjockare sås. Enkelt och gott, en klar favorit, högsta betyg. Tack för ett bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben