Örtbakad fisk

Serverar: 4 portioner

Blanda flera örter som t ex persilja, timjan och rosmarin och smaksätt smöret som toppar fisken.

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé, t ex hoki eller annan vit fiskfilé
  • 1 tsk salt
  • 4 st lökar, färska
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 dl vitt vin
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1 krm sambal oelek
  • 1 msk örter, finhackade
  • 1 msk ströbröd
  • Tillbehör
  • Kokt potatis
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Salta fisken runt om. Dela de färska lökarna i klyftor. Skala och skiva vitlöken.
    3. Lägg all lök i en ugnssäker form. Häll på vinet.
    4. Lägg fisken ovanpå. Bred på smöret över fisken. Strö över örterna. Strö över ströbröd.
    5. Stek i mitten av ugnen 12-15 minuter beroende på fiskens tjocklek.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben