Örtbakad kycklingfilé med zucchinisallad

Serverar: 4 portioner

Pasta kan man göra på olika sätt, Det här är tagliatelle som du gör av zucchini! Enkelt och GI-vänligt.

Ingredienser

  • 800 g kycklingfiléer
  • 1 kruka färsk basilika
  • ½ kruka persilja
  • 50 g färsk parmesanost
  • 25 g valnötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl crème fraiche
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • Zucchinisallad
  • 4 zucchini
  • 1 tsk salt
  • ½ dl olivolja
  • 1 knippa färsk bladpersilja
  • Rivet skal och saften av 1 citron
  • Havssalt
  • Malen svartpeppar
  • 50 g grovt riven parmesanost
  • Garnering
  • Valnötter
  • Basilikablad
  • Instruktioner

    1. Skölj av zucchinierna och hyvla långa strimlor med hjälp av en rotfruktskalare. Lägg strimlorna i ett durkslag och blanda med salt. Låt stå och vätska sig medan du gör i ordning resten av ingredienserna.
    2. Värm ugnen till 200 grader.
    3. Lägg kycklingfiléerna i en smord ugnssäker form. Lägg basilika, persilja, parmesan och valnötskärnor i en matberedare och kör till en smulig massa. Pressa ner vitlök.
    4. Lägg crème fraiche i en skål, rör ner örtblandningen och krydda med salt och peppar.
    5. Bre blandningen på kycklingfiléerna. Stek i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
    6. Lägg över zucchinin i en skål. Häll på en god pepprig olivolja, rivet citronskal och saften av en citron och blanda.
    7. Tillsätt hackad bladpersilja och riven parmesan. Strö på flingsalt och malen svartpeppar.
    8. Servera kycklingfiléerna med den kalla salladen och garnera med basilikablad och lite valnötter.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben