Örtbakad kycklingfilé med zucchinisallad
Pasta kan man göra på olika sätt, Det här är tagliatelle som du gör av zucchini! Enkelt och GI-vänligt.
Ingredienser
800 g kycklingfiléer
1 kruka färsk basilika
½ kruka persilja
50 g färsk parmesanost
25 g valnötter
1 vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
Salt
Malen vitpeppar
Zucchinisallad
4 zucchini
1 tsk salt
½ dl olivolja
1 knippa färsk bladpersilja
Rivet skal och saften av 1 citron
Havssalt
Malen svartpeppar
50 g grovt riven parmesanost
Garnering
Valnötter
Basilikablad
Instruktioner
- Skölj av zucchinierna och hyvla långa strimlor med hjälp av en rotfruktskalare. Lägg strimlorna i ett durkslag och blanda med salt. Låt stå och vätska sig medan du gör i ordning resten av ingredienserna.
- Värm ugnen till 200 grader.
- Lägg kycklingfiléerna i en smord ugnssäker form.
Lägg basilika, persilja, parmesan och valnötskärnor i en matberedare och kör till en smulig massa. Pressa ner vitlök.
- Lägg crème fraiche i en skål, rör ner örtblandningen och krydda med salt och peppar.
- Bre blandningen på kycklingfiléerna. Stek i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
- Lägg över zucchinin i en skål. Häll på en god pepprig olivolja, rivet citronskal och saften av en citron och blanda.
- Tillsätt hackad bladpersilja och riven parmesan.
Strö på flingsalt och malen svartpeppar.
- Servera kycklingfiléerna med den kalla salladen och garnera med basilikablad och lite valnötter.
Liknande recept
Kommentarer (0)