Örtbakad torsk med äpple

Serverar: 3 portioner

Ingredienser

  • 400 g torskfilé
  • 2-3 syrliga äpplen
  • 2 msk ljus fransk senap
  • 1/2 dl citronsaft
  • 1/2 dl vatten
  • 1-2 krm salt
  • ca 3/4 dl hackad persilja
  • ca 1/2 dl hackad gräslök el strimlad purjolök
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Skär halvtinad torsk i tjocka skivor och lägg i en lätt smord form. Kärna ur äpplena, skär dem i tunna klyftor och placera dessa runt fisken. Bred rikligt med senap på fisken. Häll vatten och citronsaft vid sidan om. Strö över salt samt det kryddgröna. Sätt in mitt i ugnen i 12-18 minuter. Den kortare tiden för tinad eller färsk fisk. Kontrollera att fisken är genomkokt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben