Örtfrallor med örtigt vitlökssmör

Serverar: 22-24 portioner

Gudomligt goda frallor i muffinsformar, fyllda med vitlökssmör och färska örter.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 4 dl mjölk, fingervarm
  • 2 msk rapsolja
  • 1½ tsk salt
  • 1-2 msk valfria färska örter, hackade
  • 8-10 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • Ca 1 msk färsk rosmarin, hackad
  • Ca 1 msk färsk basilika, hackad
  • Ca 1 msk färsk timjan, hackad
  • Garnering
  • Ca 25 g smör, smält
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt den fingervarma mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt, örter och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i 50-60 minuter.
    2. Fyllning: Blanda ihop smör, vitlök och färska örter i en skål.
    3. Ställ ut muffinsformar på en plåt. Dela degen i 22-24 bitar. Forma runda bullar och tryck ett stort hål i mitten med fingret. Lägg i en klick örtsmör och nyp igen hålet ordentligt. Lägg bullarna i muffinsformarna med skarven nedåt. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
    4. Sätt ugnen på 250 grader.
    5. Pensla bröden med smält smör och strö över lite flingsalt. Grädda bröden mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt dem svalna i formarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben