Örtfylld fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Passa på när det är extrapris på fläskfilé som kan användas till så mycket gott.

Ingredienser

  • 500–600 g fläskfilé
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 dl buljong eller vatten
  • Fyllning
  • ½ dl persilja, finhackad
  • 1 msk mynta, hackad
  • 1 msk salvia, hackad
  • 1 msk körvel, hackad
  • Skysås
  • 2 dl steksky eller buljong
  • ½ -1 tsk arrowrot
  • Salt
  • Peppar
  • Persilja, finhackad
  • Instruktioner

    1. Ugn:175 grader.
    2. Skär ett längsgående djupt snitt efter sidan på den putsade filén. Rulla filén bakåt och snitta hela tiden så att filén är tunnskuren och liknar en platt "fiskfilé".
    3. Är det 2 filéer, lägg dem på varandra med ändarna omlott. Strö över örtkryddorna, salta och peppra. Rulla ihop köttet och bind upp det tätt med ett bomullssnöre.
    4. Smält fettet i en ugnssäker form och lägg i köttet, vänd det runt i fettet och salta och peppra lite runt om.
    5. Stek köttet i ugnen i ca 50 minuter tills det nästan är genomstekt. Låt det vila inlindat i aluminiumfolie i ca 15 minuter.
    6. Vispa ur formen med vatten eller buljong. Häll det i en kastrull och red av med arrowrot utrört i kallt vatten. koka upp och smaka av med salt och peppar. Blanda i persilja.
    7. Skär köttet i centimetertjocka skivor och bjud med skyn och ris eller potatismos och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben