Saftigt och gott:-) För såsälskare rekommenderas en god rödvinssås men det går utmärkt även utan!
Ingredienser
600 g fläskytterfilé
½ kruka färsk timjan
4 kvistar färsk rosmarin
1 lagerblad
Ca 100 g smör
Olivolja
Soja
Salt
Peppar
1 kg fast potatis
Instruktioner
Skala potatisen och koka ca 5 minuter i lättsaltat vatten. Låt de sedan svalna.
Skär en stor ficka i fläskytterfilén. Krydda filén med salt och peppar.
Hacka rosmarin och timjan och smula lagerbladet. Blanda och fyll fickan med örterna. Skiva ner stavar av smör, ca 50-75 g och stäng igen fickan med hjälp av tandpetare.
Pensla filén med soja. Lägg filén på en bädd av smör och olivolja. In i ugn 200 grader ca 30 minuter.
Riv den skalade potatisen grovt på ett rivjärn och krydda med salt och peppar. (Man kan krydda med många andra kryddor, tex muskot, kryddpeppar, ost, vitlök etc efter egen smak).
Stek sedan potatisrivet på ett stort stekjärn ca 10 minuter/sida tills kakan är gyllenbrun.