Örtfylld fläskytterfilé med rösti

Serverar: 4 portioner

Saftigt och gott:-) För såsälskare rekommenderas en god rödvinssås men det går utmärkt även utan!

Ingredienser

  • 600 g fläskytterfilé
  • ½ kruka färsk timjan
  • 4 kvistar färsk rosmarin
  • 1 lagerblad
  • Ca 100 g smör
  • Olivolja
  • Soja
  • Salt
  • Peppar
  • 1 kg fast potatis
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen och koka ca 5 minuter i lättsaltat vatten. Låt de sedan svalna.
    2. Skär en stor ficka i fläskytterfilén. Krydda filén med salt och peppar.
    3. Hacka rosmarin och timjan och smula lagerbladet. Blanda och fyll fickan med örterna. Skiva ner stavar av smör, ca 50-75 g och stäng igen fickan med hjälp av tandpetare.
    4. Pensla filén med soja. Lägg filén på en bädd av smör och olivolja. In i ugn 200 grader ca 30 minuter.
    5. Riv den skalade potatisen grovt på ett rivjärn och krydda med salt och peppar. (Man kan krydda med många andra kryddor, tex muskot, kryddpeppar, ost, vitlök etc efter egen smak).
    6. Stek sedan potatisrivet på ett stort stekjärn ca 10 minuter/sida tills kakan är gyllenbrun.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben