Örtfyllda kycklingfiléer

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Recept som även funkar till fläskkött.

Ingredienser

  • 4 st kycklingfiléer
  • 4 skivor extra rökt skinka
  • 1 st vitlöksost, typ Bonjour eller liknande
  • 1 kruka basilika
  • 1 knippe färsk timjan
  • Salt
  • Torkad örtkrydda
  • 4 skivor smakrik ost
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 3 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • Instruktioner

    Dela kycklingfiléerna längs med. Fyll med vitlöksost, rökt skinka, basilika, timjan och en ostskiva. Krydda filéerna med grillkrydda, curry och lite salt. Bryn i stekpannan så de får färg. Ta fram en ugnsform, strö lite grillkrydda och curry i botten. Dela filéerna i 3 delar och lägg ner dem i formen. Bred på lite färskost och lägg en ostskiva överst. Lägg basilikablad runt om filéerna. Gör såsen genom att hälla grädde och mjölk i stekpannan, vispa ner resten av färskosten. Lägg i buljongtärningarna, krydda eventuellt med lite mer curry och grillkrydda. Blanda även i timjan och lite torkade örtkryddor. Häll såsen över filéerna, den ska inte täcka de helt. Osten på filéerna ska få lite färg i ugnen. Grädda i 225 grader i 15-20 minuter eller tills filéerna är genomstekta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben