Örtgryta med ris

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

God gryta

Ingredienser

  • 4 dl råris
  • 1 stor gul lök
  • 3 morötter
  • 1 dl hackad persilja
  • 4 tsk basilika
  • 1 tsk oregano
  • Olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g krossade tomater
  • 3 dl gröna ärter
  • 1 tsk salt
  • 1 ½ krm svartpeppar
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Börja med att koka riset enl anvisning på förpackningen. Under tiden riset kokar, hacka löken och riv morötterna. Bryn det tillsammans med persilja, basilika och oregano i olja i en stor gryta. Pressa i vitlöks­klyftorna.
    2. Tillsätt de krossade tomaterna, ärter, salt och svartpeppar. Rör till sist ner det kokta riset och riven ost. Garnera med persilja.

    Liknande recept

    4
    45 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben