Örtig jordärtskockspizza med rödlök och maskrosblad

Serverar: 4 portioner

Vem sa att man måste ha ost på pizzan? Här blir det en härlig jordärtskockskräm istället. Mums!

Ingredienser

  • Deg
  • 20 g jäst
  • 4 dl kallt vatten
  • 1 msk olivolja
  • 9 dl vetemjöl
  • ½ msk salt
  • Topping
  • 500 g jordärtskockor
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ tsk torkad rosmarin
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 knippe salvia
  • 3 små rödlökar
  • 2 nävar späda maskrosblad
  • Kapris
  • Instruktioner

    1. Deg: Rör ut jästen i lite vatten och blanda sedan samman samtliga ingredienser till degen. Knåda i 10 minuter och låt sedan degen jäsa övertäckt i minst 3 timmar (har du ont om tid kan du använda fingervarmt vatten och jäsa i 1 timme).
    2. Skala jordärtskockorna och koka dem mjuka. Slå av vattnet och mixa skockorna till en puré. Riv ner vitlök och smaka av med rosmarin, salt och peppar.
    3. Sätt ugnen på 250 grader. Har du en baksten sätter du in den.
    4. Dela degen i 3-4 bitar, rulla till bollar och kavla ut på mjölat bakbord. Förflytta degbottnarna till ett bakplåtspapper. Bred jordärtskockspurén över och toppa med salviablad och runt skivad rödlök.
    5. Lyft över pizzan till bakstenen eller en plåt. Baka pizzan tills den har fått fin färg, ca 10 minuter. Toppa de färdiga pizzorna med maskrosblad och kapris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben