Örtkryddad falukorvsgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Varför inte använda färska kryddor nu istället för torkade. Så mycket godare.

Ingredienser

  • 600 g falukorv
  • 1 stor gul lök
  • 500 g krossade tomater
  • 2 äpplen
  • 1 grön paprika
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk örtkrydda( om torkad)
  • ½ dl örtkrydda( om färsk)
  • ½ dl vatten
  • 1 dl grädde
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader.
    2. Skär korven i skivor, hacka löken. Dela och ta bort kärnor på äpple och paprika, skär allt i centimeterstora tärningar. Häll de krossade tomaterna i en form, lägg lök och paprikan över, salta och krydda. Stick i korvskivorna och häll på vattnet.
    3. Täck formen med aluminiumfolie och låt den stå i ugnen 20 min. Ta ut formen och höj värmen till 250 grader. Häll på grädden och strö över osten.Gratinera i övre delen av ugnen 10-15 minuter. Servera med ris eller potatis.
    4. Genom att välja olika kryddor, kan du få olika smak på gratängen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben