Örtkryddad kycklinggryta med äpple och vin

Serverar: 4 portioner

Kycklinggryta med goda örtkryddor och vitt vin

Ingredienser

  • 1 färsk kyckling, ca 1 kg, eller 1 kg kycklingfilé
  • 2-3 msk olja
  • 2 msk finhackad lök
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 endiver
  • 1 äpple
  • Ca 1 dl hönsbuljong
  • Ca 1 dl torrt vitt vin
  • Torkad dragon
  • ½ söndersmulat lagerblad
  • 1 dl finklippt persilja
  • Ev lite grädde
  • Instruktioner

    1. Stycka kycklingen i 8 portionsbitar eller skär kycklingfilén i lagom bitar. Bryn runt om i olja i stekpanna.
    2. Låt löken fräsa med de sista minuterna. Salta och peppra.
    3. Skär endiverna i ca 1 cm ringar. Skala och kärna ur äpplet, skär det i tunna klyftor. Varva endiver och äpple i en liten gryta. Lägg kycklingbitarna och löken över, häll på buljong och vin. Strö över stötta örtkryddor och smulat lagerblad.
    4. Lägg lock över grytan, låt den sakta puttra ca 20 minuter. Späd med mer buljong och vin om så skulle behövas.
    5. Runda ev av med lite grädde
    6. Strö persilja över och servera med kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben