Örtkyckling i lergryta

Serverar: 2 portioner

En god middag som nästan lagar sig själv.

Ingredienser

  • 2 kycklinglår
  • 6-8 potatisar
  • 3-4 gula lökar
  • 2 morötter
  • 1 paprika
  • ½ -1 dl vitt matvin
  • 2 msk citronsaft
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 3 tsk salt
  • ½ dl örtkryddor valfritt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 2 msk flytande margarin
  • Instruktioner

    1. Lägg lergrytan i kallt vatten ca ½ timma. Ta upp grytan. Skär potatisen i ganska stora bitar, paprikan i bitar och löken i skivor. Hacka vitlöken fint.
    2. Lägg potatis, lök, vitlök, morötter och paprika i lergrytan. Häll på vinet eller citronsaften. Salta och peppra och strö över örtktyddorna. Lägg på några klickar margarin.
    3. Salta och peppra kycklingen och lägg den ovanpå potatisen i grytan. Ringla lite margarin över kycklingen.
    4. Lägg på locket på lergrytan och ställ in den i kall ugn. Sätt ugnen på 200 º, det tar ca 1½ timma. De sista 10 minuterna utan lock för att få lite stekyta på kycklingen.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    gunma 19 december 2008

    Tack för ännu ett lergryterecept, allt man gör i lergryta blir ju så gott.Detta ska jag prova efter jul. Önskar dig en riktigt God Jul med mycket god mat. Mvh Gunma

    kassy 20 januari 2011

    Hur mycket vin/citronsaft ska det vara. Mvh kassy

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben