Örtkyckling med ljummen potatissallad

Serverar: 4 portioner

En riktigt vårig örtexplosion! Citron, både i såsen och att klyfta över, hjälper till att lyfta smakerna ytterligare- Prova. 476 kalorier per portion 25 g fett 36 g protein 26 g kolhydrater

Ingredienser

  • 500 g potatis
  • 250 g sparris
  • 500 g kycklingfilé
  • 8 grillspett
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka dill
  • 1 tsk salt
  • 2 krm flingsalt
  • 3 krm malen svartpeppar
  • 2 vitlökskyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 4 msk rostade pinjekärnor
  • 8 rädisor
  • ½ påse ruccola, á 80g
  • Citronsås
  • 1 dl créme fraiche
  • ½ citron
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Till servering
  • ½ citron, klyftad
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen i saltat vatten 15-20 minuter. Bryt av den nedre, träiga delen av sparrisen och släng, havlera resten. Låt sparrisen koka med potatisen de sista 2 minuterna, ta upp med hålslev och skölj i kallt vatten för att avstanna kokningen.
    2. Skär kycklingen i mindre bitar, trä upp dem på spett. Plocka och finstrimla persilja och dill. Lägg undan hälften till potatisen. Rulla spetten i resterande örter, krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Krossa vitlöksklyftorna med baksidan av en kniv.
    3. Stek spetten runt om med vitlöken i 2 msk olja 6-7 minuter. Slunga potatisen i en skål med 1 msk olja, vinäger, pinjekärnor och de sparade örterna. Skölj rädisorna och skiva dem tunt.
    4. Skrubba citronen till såsen i ljummet vatten, riv skalet och pressa juicen. Blanda med créme fraiche, salt och peppar.
    5. Toppa potatissalladen med rädisor och ruccola, smaka av med 2 krm flingsalt och 1 krm peppar. Servera med kycklingspett, citronsås och citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben