På mingelfest är det praktiskt med mat som kan serveras ljummen eller kall.
De här spetten kan förberedas dagen före och ligga i marinaden över natten.
231 kalorier per portion
11 g fett
33 g protein
1 g kolhydrat
Ingredienser
16 träspett
1,2 kg ryggbiff
2 tsk salt
2 krm malen svartpeppar
2 msk smör
3 msk olivolja
½ kruka rosmarin
1 kruka timjan
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
3 msk färskpressad citronjuice (1 citron)
Instruktioner
Blötlägg träspetten ca 15 minuter.
Putsa och skär biffen i kuber om 2-3 cm. Trä dem på spett. salta och peppra runt om.
Stek spetten i smör och 2 msk olja runtom 5-6 minuter.
Plocka och finhacka rosmarin och timjan, skala och finhacka lök och vitlök.
Blanda örter, lök, citronjuice och 1 msk olja.
Häll blandningen över spetten och låt marinera inst 30 minuter.