Örtmarinerade biffspett

Serverar: 8 portioner

På mingelfest är det praktiskt med mat som kan serveras ljummen eller kall. De här spetten kan förberedas dagen före och ligga i marinaden över natten. 231 kalorier per portion 11 g fett 33 g protein 1 g kolhydrat

Ingredienser

  • 16 träspett
  • 1,2 kg ryggbiff
  • 2 tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 3 msk olivolja
  • ½ kruka rosmarin
  • 1 kruka timjan
  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk färskpressad citronjuice (1 citron)
  • Instruktioner

    1. Blötlägg träspetten ca 15 minuter. Putsa och skär biffen i kuber om 2-3 cm. Trä dem på spett. salta och peppra runt om. Stek spetten i smör och 2 msk olja runtom 5-6 minuter.
    2. Plocka och finhacka rosmarin och timjan, skala och finhacka lök och vitlök. Blanda örter, lök, citronjuice och 1 msk olja. Häll blandningen över spetten och låt marinera inst 30 minuter.
    3. Servera spetten ljumma eller kalla.

    Liknande recept

    4.5
    3 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben