Örtöverbakad fisk med hummersås

Serverar: 4 portioner

En snabb och god fiskrätt som har konjak i hummersåsen.

Ingredienser

  • 4 torskfiléer eller annan vit fisk
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 100 g smör
  • 1 dl hackade örter, tex. basilika, dill persilja, dragon, timjan m.m
  • 1 msk ströbröd
  • 1 msk fransk senap
  • Hummersås
  • 3 dl hummerfond
  • 2 dl vispgrädde
  • 6 cl konjak
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tillbehör
  • Svart råris
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fisken i en smord ugnsform, strö över salt och peppar.
    2. Mixa smör, örter, ströbröd och senap i en matberedare till en jämn röra. Bred ut röran över fisken och ställ in i ugnen i 15 minuter.
    3. Lägg alla ingredienser till såsen i en kastrull och koka upp under 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    4. Servera fisken med hummersåsen och nykokt svart råris.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben