Örtrostade rotfrukter

Serverar: 4 portioner

Ingenting slår den ljuvliga doften av långsamt rostade rotfrukter.

Ingredienser

  • 400 g pumpa
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 8 små fasta potatisar
  • 2 msk olivolja
  • 2 kvistar timjan
  • 2 kvistar rosmarin
  • ½ tsk nymald svartpeppar
  • 2 tunt skivade vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala pumpa, morötter och palsternacka och skär dem i lagom stora munsbitar. Halvera potatisen.
    2. Lägg pumpan och rotfrukterna i en skål. Tillsätt olivolja. Använd händerna och vänd grönsakerna i oljan.
    3. Lägg grönsakerna i ett lager i en stor braspanna. Lägg på örtkvistarna och mal över svartpeppar. Ugnsstek ca 30 minuter, vänd en gång tills grönsakerna är gyllene och genomstekta. Blanda ner vitlöken och ugnsstek ytterligare 10 minuter.
    4. Ta ut grönsakerna ur ugnen. Smaka av med svartpeppar och servera.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    4-6
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben