Örtsallad med grillade grönsaker och halloumi

Serverar: 8 portioner

Sallad med salt halloumi och örtgrillade, pigga grönsaker är god såväl varm som kall.

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 2 tomater
  • 8 salladslökar
  • 250 g halloumiost
  • 1 msk olivolja
  • 3 kvistar basilika
  • 3 kvistar oregano
  • 2 krm mald svartpeppar
  • Örtolja
  • ½ dl grochackad oregano
  • ½ dl grovhackad basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • ½ citron, pressad saft
  • ½ tsk salt
  • 1 krm mald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Örtolja: Mixa ihop oregano, basilika, vitlök, olivolja och citronsaft med en mixerstav. Salta och peppra.
    2. Skär aubergine och zucchini i grova skivor, ca 1 cm tjocka. Halvera tomaterna. Lägg grönsakerna och salladslöken i en form och häll över örtoljan. Låt marinera ca 20 minuter. Grilla grönsakerna tills de fått fin färg.
    3. Skär halloumin i cm-tjocka skivor och pensla med olivolja. Grilla eller stek osten ca 2 minuter på varje sida tills den fått fin färg. Plocka bladen från de färska örterna och blanda med de grillade grönsakerna och halloumin. Vrid över svartpeppar på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben